Ταρτάκια με μπριάμ και καπνιστό τυρί

Ταρτάκια με μπριάμ και καπνιστό τυρί

20 λεπτά
Μέτριας Δυσκολίας
Για 10-12 ταρτάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για 10-12 ταρτάκια

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Κόβετε τα φύλλα κρούστας στα τέσσερα. Λαδώνετε φορμάκια για τάρτες διαμέτρου 10 – 12 εκ. απλώνετε τέσσερα κομμάτια φύλλου κρούστας σε κάθε φορμάκι, λαδώνοντάς το ένα-ένα και από τις δύο πλευρές.

Βήμα 2

Ψήνετε τις τάρτες για 7 – 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Κόβετε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες 1 εκ., τις μελιτζάνες σε κύβους, τα ντοματίνια στα τέσσερα. Σοτάρετε τα λαχανικά στο ελαιόλαδο για 6 – 7 λεπτά.

Βήμα 3

Προσθέτετε το βασιλικό, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον χυμό ντομάτας. Βράζετε για άλλα 5 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν λίγο τα λαχανικά και μετά γεμίζετε με αυτά τις τάρτες και πασπαλίζετε από πάνω με καπνιστό τυρί.

Βήμα 4

Λίγο πριν σερβίρετε, βάζετε τις τάρτες στο φούρνο για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε τις τάρτες ζεστές.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 πακέτο Φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη
5 – 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 – 4 κολοκυθάκια μικρά
2 μελιτζάνες μεσαίες
20 ντοματίνια μέτρια
2 κουτ. σούπας βασιλικός, ψιλοκομμένος
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
6 κουτ. σούπας χυμός ντομάτας
200 γρ. καπνιστό τυρί, χοντροτριμμένο
αλάτι – πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Δεν έτυχε…Πέτυχε!