Ταρτάκια με νεκταρίνια και crumble αμυγδάλου

Ταρτάκια με νεκταρίνια και crumble αμυγδάλου

για 12 ταρτάκια
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.

Βήμα 2

Απλώνετε τη ζύμη σε καλά βουτυρωμένα φορμάκια για ταρτάκια (8 – 10 εκ.). Τα καλύπτετε με χαρτί φούρνου και φασόλια και τα ψήνετε για 5 – 7 λεπτά. Τα αποσύρετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά. Σε ενα μπόλ τρίβετε όση ζύμη σας περίσσεψε, την πούδρα αμυγδάλου, τη ζάχαρη και το βούτυρο για να φτιάξετε το crumble.

Βήμα 3

Αλείφετε τα ταρτάκια με μαρμελάδα και προσθέτετε μισό νεκταρίνι σε φέτες στο καθένα. Πασπαλίζετε με μια κουταλιά crumble αμυγδάλου και ψήνετε τα ταρτάκια για 10 – 12 λεπτά ακόμα. Μπορείτε να συνοδεύσετε το γλυκό σας με σαντιγί.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 8 κ. σούπας μαρμελάδα ροδάκινο
  • 4 νεκταρίνια ή ροδάκινα κομμένα στη μέση
  • 6 κ. σούπας αμύγδαλο σε πούδρα
  • 4 κ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 80 γρ. βούτυρο (κρύο)