Τάρτες με άρωμα μανταρινιού

Τάρτες με άρωμα μανταρινιού

Yλικά για 18 τάρτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Βήμα 1

Κόβετε κάθε φύλλο κρούστας σε 4 ίσα κομμάτια και τα στρώνετε σε φορμάκια το ένα επάνω στο άλλο, αφού βουτυρώσετε το φορμάκι και τα φύλλα. Φτιάχνετε με την ίδια διαδικασία 18 ταρτάκια συνολικά. Ψήνετε στους 160°-180°C 12’-15’ και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε την κρέμα ως εξής: Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών μέχρι να ασπρίσουν. Σ’ ένα κατσαρολάκι αναμειγνύετε λίγο γάλα με το σιμιγδάλι και προσθέτετε τους χτυπημένους κρόκους. Προσθέτετε γάλα και χτυπάτε μέχρι να αποκτήσετε μια κρέμα παχύρευστη.

Βήμα 3

Ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη μέχρι να κοχλάσουν και αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίχνετε το καυτό γάλα στο μείγμα των κρόκων ανακατεύοντας. Ξαναβάζετε το νέο μείγμα στη φωτιά και δένετε την κρέμα ανακατεύοντας και πάλι. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το ξύσμα και το λικέρ του μανταρινιού. Μοιράζετε την κρέμα στις θήκες.

Βήμα 4

Για το γαρνίρισμα βράζετε σε μικρό κατσαρολάκι το λικέρ με το νερό και λίγη ζάχαρη και ρίχνετε μέσα τα φετάκια του μανταρινιού. Τα βράζετε 3’-4’ και γαρνίρετε με αυτά τις τάρτες. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα εφιλέ.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία φύλλο κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο

Για την κρέμα

100 γρ. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
3 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
3 κρόκοι αυγών
το ξύσμα 1 μανταρινιού
3 κουταλιές της σούπας λικέρ μανταρινιού
3 κουταλιές της σούπας αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη, ψιλοκομμένη

Για το γαρνίρισμα

18 φετάκια μανταρινιού χωρίς τη διάφανη μεμβράνη
1 κουταλιά της σούπας νερό
λίγη ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας λικέρ μανταρινιού
αμύγδαλα εφιλέ, ελαφρά καβουρντισμένα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γλυκές
Τάρτες