Τάρτες με γκανάς σοκολάτας

Τάρτες με γκανάς σοκολάτας

Για 4 τάρτες
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Βγάζουμε τα φύλλα ζύμης κουρού Χρυσή Ζύμη από την κατάψυξη και τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου. Κόβουμε κάθε φύλλο στη μέση. Στρώνουμε τα 4 κομμάτια ζύμης, πιέζοντάς τα, στις βάσεις και στα τοιχώματα ισάριθμων φορμών τάρτας διαμέτρου 12 εκ., τις οποίες έχουμε βουτυρώσει καλά. Κόβουμε τυχόν ζύμη που περισσεύει από τα πλαϊνά.Τρυπάμε τις βάσεις με πιρούνι σε διάφορα σημεία, καλύπτουμε όλη τη ζύμη με αντικολλητικό χαρτί και γεμίζουμε τις φόρμες με φασόλια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.

Βήμα 2

Βγάζουμε από τον φούρνο και πετάμε το χαρτί με τα φασόλια. Ετοιμάζουμε την γκανάς: Σε μια μεσαία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος. Σχίζουμε τον λοβό βανίλιας και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τους σπόρους. Μόλις η κρέμα γάλακτος έρθει σε σημείο βρασμού, αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τα κομμάτια σοκολάτας και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ενοποιηθούν τα υλικά.Μοιράζουμε την γκανάς σοκολάτας στις φόρμες και τις βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τις ξεφορμάρουμε για να τις σερβίρουμε.

Παραλλαγή

Αυτή η συνταγή είναι πολύ εύκολο να αλλάξει για να ταιριάζει στις γευστικές μας προτιμήσεις. Μπορούμε, π.χ., να προσθέσουμε στην γκανάς μια υποψία μπαχαρικών, όπως τσίλι ή κανέλα. Μπορούμε, επίσης, να φτιάξουμε μια τάρτα σοκολάτας με φιστικοβούτυρο, αντικαθιστώντας μέρος από το βούτυρο με φιστικοβούτυρο. Ή να προσθέσουμε θρυμματισμένα ράσμπερι ή φράουλες στη βάση της τάρτας πριν την καλύψουμε με την γκανάς.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

βούτυρο για το άλειμμα

Για την γκανάς
200 ml κρέμα γάλακτος
1 λοβό βανίλιας (προαιρετικά)
200 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια
50 γρ. ανάλατο βούτυρο