Τάρτες με πράσα και αβγά βραστά

Τάρτες με πράσα και αβγά βραστά

20'
Για 12 ατομικά ταρτάκια
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Σε τηγάνι γυαλίζουμε στο ελαιόλαδο τα πράσα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα κουκουνάρια,ανακατεύουμε, αφήνουμε για 2 λεπτά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την κε- φαλογραβιέρα, την πάπρικα, αλατοπίπερο και αφήνουμε να κρυώσει. Απλώνουμε τα φύλλα και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κά- θετα σε 3 ίσα μέρη και στη συνέχεια τις 3 λωρίδες στη μέση οριζόντια. Έτσι έχουμε 6 πακετάκια των 10 φύλλων.

Βήμα 2

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστά- σεις. Βουτυρώνουμε 12 ταρτιέρες και στρώνουμε από 5 φύλλα σε κάθε μία, βουτυρώνοντας κάθε φύλλο και από τις δύο πλευρές. Κόβουμε ό,τι περισσεύει και τα κρατάμε. Μοιράζουμε τη γέμιση στις τάρτες και βάζουμε σε κάθε μια από 1 βραστό αβγό κομμένο στα 4. Π

Βήμα 3

ασπαλίζουμε με τυρί και με θρυματισμένα φύλλα από αυτά που μας περίσσεψαν. Περιχύνουμε με λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε στη χαμηλή σχάρα, για 20 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 6 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

Για τη γέμιση

  • 6 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. κουκουνάρια
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 6 κ.σ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι, πιπέρι
  • 12 αβγά βραστά, κομμένα στα 4
  • 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο