Τάρτες με βερίκοκα και αμύγδαλα

Τάρτες με βερίκοκα και αμύγδαλα

12 λεπτά
Για 18 τάρτες
Mέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Mέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Κόβετε κάθε φύλλο κρούστας σε 6 τετράγωνα ίσα κομμάτια. Τα στρώνετε σε φορμάκια το ένα πάνω στο άλλο, αφού βουτυρώσετε τα φορμάκια και τα κομμάτια των φύλλων. Αφήνετε τις άκρες των φύλλων να εξέχουν ακανόνιστα.

Βήμα 2

Φτιάχνετε συνολικά 18 ταρτάκια. Τα ψήνετε στο φούρνο 12′ στους 180 C περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Κατόπιν τα αφήνετε να κρυώσουν.

Βήμα 3

Θρυμματίζετε στο μπλέντερ την αμυγδαλόψιχα μέχρι να γίνει σκόνη. Την προσθέτετε στην κρέμα ζαχαροπλαστικής με απαλές κινήσεις.

Βήμα 4

Γεμίζετε τα ταρτάκια με την κρέμα. Από πάνω τοποθετείτε από μισό βερίκοκο με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
Ιδέα!

Την κρέμα ζαχαροπλαστικής μπορείτε να τη φτιάξετε μόνοι σας ή να την προμηθευτείτε έτοιμη από το σούπερ μάρκετ

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 πακέτο Φύλλο Κρούστας για Γλυκά Χρυσή Ζύμη
100 γρ. βούτυρο
2 φλιτζάνια του τσαγιού κρέμα ζαχαροπλαστικής
100 γρ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη
18 μισά βερίκοκα κονσέρβας, στραγγισμένα
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γλυκές
Τάρτες

Όμορφες σπιτικές στιγμές απόλαυσης & ζεστασιάς!

Χρυσή Ζύμη