Τεμπελοτυρόπιτα με φέτα και μυρωδικά

Τεμπελοτυρόπιτα με φέτα και μυρωδικά

60 λεπτά
Για 8 άτομα
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε ένα ένα τα φύλλα κρούστας του πακέτου ζαρώνοντάς τα σφιχτά μεταξύ τους.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε σε μπολ τη φέτα θρυμματισμένη και τα 2 φλιτζάνια με το κασέρι και τη γραβιέρα. Σκορπίζουμε το μείγμα ανάμεσα στις πτυχές των φύλλων πασπαλίζοντας με λίγο λευκό πιπέρι και με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά μας. Καλύπτουμε την επιφάνεια με τα χτυπημένα αβγά και με 1 μπουκαλάκι σόδα ή οποιοδήποτε ανθρακούχο νερό.

Βήμα 3

Ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα περίπου.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 πακέτο φύλλα κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη
500 γρ. φέτα
1 φλιτζάνι κασέρι
1 φλιτζάνι γραβιέρα
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
3-4 αβγά χτυπημένα
1 μπουκαλάκι σόδα ή ανθρακούχο νερό
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
ματσάκι μάραθο ή δυόσμο ψιλοκομμένο
πιπέρι λευκό

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλμυρές
Πίτες