Τυρόπιτα με αγκινάρες

Τυρόπιτα με αγκινάρες

1 ώρα
Για 1 ταψί
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι σε κατσαρόλα με το λάδι για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις γυρίζουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τα μυρωδικά.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα τυριά, τα αβγά χτυπημένα και τις αγκινάρες. Ελέγχουμε το αλάτι και προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι. Στρώνουμε τα μισά φύλλα σε λαδωμένο ταψί, ραντίζοντάς τα ανάμεσα με ελαιόλαδο, τοποθετούμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα επίσης λαδωμένα κατά τον ίδιο τρόπο.

Βήμα 3

Χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας με μαχαίρι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μία ώρα περίπου.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 πακέτο Χωριάτικο φύλλο για πίτες Χρυσή Ζύμη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για τα φύλλα
Για τη γέμιση
250 γρ. ανθότυρο τριμμένο
250 γρ. φέτα τριμμένη
250 γρ. έμενταλ τριμμένο
250 γρ. γραβιέρα τριμμένη
450 γρ. αγκινάρες
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο
2 κουτ. σούπας δυόσμο
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 αβγά
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο