Τυρόπιτα με κουκουνάρια και σταφίδες

Τυρόπιτα με κουκουνάρια και σταφίδες

40 λεπτά
Για ένα ταψί 30-40 εκ.
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά. Αποσύρετε και μόλις κρυώσουν λίγο προσθέτετε τις σταφίδες, τα τυριά, τα χτυπημένα αυγά, τα κουκουνάρια, τα μυρωδικά, το κύμινο και το αλατοπίπερο. Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C.

Βήμα 2

Λαδώνετε το ταψί και στρώνετε τα μισά φύλλα ένα-ένα αλείφοντάς τα με ελαιόλαδο. Απλώνετε τη γέμιση και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα λαδώσετε και αυτά με τον ίδιο τρόπο. Κόβετε τα περισσεύματα των πάνω φύλλων και γυρίζετε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων της βάσης.

Βήμα 3

Πασπαλίζετε με μαυροκούκι και ψήνετε για περίπου 40 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • Λίγο ελαιόλαδο, για το άλειμμα των φύλλων
  • 1 κ.σ. μαυροκούκι

Για τη γέμιση:

  • 7-8 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτέςροδέλες
  • 3 κ.σ. κουκουνάρι, ελαφρώς καβουρδισμένο
  • ½ φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκων μυρωδικών (δυόσμος, μάραθος, άνηθος)
  • 4 κ.σ. μαύρες σταφίδες
  • 500 γρ. φέτα
  • 400 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • Λίγο κύμινο σε σκόνη (προαιρετικά)
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    50 ml ελαιόλαδο