Τραχανόπιτα με φρέσκο βούτυρο

Τραχανόπιτα με φρέσκο βούτυρο

1 ώρα & 30 λεπτά
Για 1 ταψί
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Βράζετε τον τραχανά με το γάλα σε δυνατή φωτιά για 40’. Τον αφή- νετε να κρυώσει λίγο. Ρίχνετε τη φέτα θρυμματισμένη και τα τέσσερα αυγά χτυπημένα με αλατοπίπερο. Ανακατεύετε τη γέμιση με ξύλινη κουτάλα.

Βήμα 2

Απλώνετε στη μια άκρη του ενός φύλλου σφολιάτας τη μισή γέ- μιση. Τυλίγετε πρώτα σε ρολό και κατόπιν στρίβετε το ρολό για να φτιάξετε κουλούρα.

Βήμα 3

Αλείφετε ένα ταψί (Νο 26) με άφθονο λιωμένο βούτυρο και βάζε- τε μέσα την κουλούρα. Φτιάχνετε με τα υπόλοιπα υλικά μια δεύτερη κουλούρα και τη βάζετε σε άλλο ταψί. Χτυπάτε το τελευταίο αυγό και αλείφετε τις πίτες.

Βήμα 4

Ραντίζετε με άφθονο λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζετε με σουσάμι, κάνετε με ένα μαχαίρι παράλληλες χαρακιές στις πίτες και τις ψήνετε 45’-50’ στους 180ο – 200°C.  Σερβίρετε τις τραχανόπιτες ζεστές.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Σφολιάτα Xρυσή Ζύμη
3 φλιτζάνια του τσαγιού τραχανά
4 ½ φλιτζάνια του τσαγιού γάλα φρέσκο
5 αυγά
200 γρ. φέτα σκληρή
200 γρ. βούτυρο φρέσκο, γίδινο, λιωμένο
λίγο αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο