Τραχανοτυρόπιτα

Τραχανοτυρόπιτα

Για 1 ρηχό ταψί διαμ. 34εκ.:
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Βράζετε τον τραχανά σε αλατισμένο νερό για 3 λεπτά και τον σουρώνετε.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον τραχανά, την ντομάτα και σοτάρετε για 2 λεπτά ακόμα.

Βήμα 3

Ρίχνετε το γάλα, ανακατεύετε και, αφού απορροφηθεί το περισσότερο, τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα τα τυριά και τα αβγά ελαφρά χτυπημένα. Δοκιμάζετε το αλάτι και προσθέτετε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C.

Βήμα 4

Λαδώνετε το ταψί σας και απλώνετε το πρώτο χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη λαδώνοντάς το. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να απλώσετε τα μισά φύλλα. Ρίχνετε από πάνω το μίγμα της γέμισης και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα και αυτά ένα ένα. Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια, ραντίζετε από πάνω με λίγο νερό και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα μέχρι η πίτα να ροδοκοκκινίσει όμορφα. Τη σερβίρετε χλιαρή.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 φλιτζάνι τραχανά ξινό
1/3 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ντομάτα, σε κύβους
1 φλιτζάνι γάλα
350γρ. φέτα τριμμένη
250γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2-3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων