Τραγανά φύλλα σφολιάτας με κρέμα σοκολάτας και σπόρους ροδιού

Τραγανά φύλλα σφολιάτας με κρέμα σοκολάτας και σπόρους ροδιού

Για 12 μερίδες
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και την αφήνουμε σε μπεν μαρί να λιώσει. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μέλι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει. Θα χρειαστεί να περά- σουν τέσσερις τουλάχιστον ώρες. Βγάζουμε τη Σφολιάτα από την κατάψυξη και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερ- μαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε το ένα κομμάτι φύλλου σφολιάτας ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και με έναν πλάστη το ανοίγουμε να γίνει λεπτό.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αυγό με το νερό και το απλώνουμε στα φύλλα. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το δεύτερο φύλλο. Μεταφέρουμε τα φύλλα σε ένα ταψί και με ένα μαχαίρι τα κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Ψήνουμε τα φύλλα στους 180°C για 15’ ή μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα πιάτο, βάζουμε ένα κομμάτι σφολιάτας και από πάνω την κρέμα σοκολάτας, ένα δεύτερο φύλλο σφο- λιάτας και ξανά μία στρώση κρέμα σοκολάτας.

Βήμα 3

Τέλος, διακοσμούμε με σπόρους ροδιού. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσου- με όλα τα κομμάτια σφολιάτας.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 1 αυγό
  • 50 γρ. νερό
  • 50 γρ. ζάχαρη

Για την κρέμα σοκολάτας

  • 500 γρ. σοκολάτα 55% κακάο
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 50 γρ. μέλι
  • 200 γρ. σπόροι ροδιού