Τραγανή millefeuille με κυδώνια ποσέ

Τραγανή millefeuille με κυδώνια ποσέ

Για 4 άτομα
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνετε καλά με ένα πινέλο 2 μεγάλα παραλληλόγραμμα ταψιά. Στρώνετε το ένα φύλλο μέσα στο ταψί, το βουτυρώνετε καλά και το πασπαλίζετε με τα κοπανισμένα αμύγδαλα. Πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια με λίγη ζάχαρη άχνη, καλύπτετε με ένα άλλο φύλλο και βουτυρώνετε. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία 5 φορές.

Βήμα 2

Σκεπάζετε με το έβδομο φύλλο, το οποίο επίσης βουτυρώνετε. Κόβετε σε 6 κομμάτια. Κάνετε το ίδιο και με το δεύτερο ταψί. Ψήνετε για 8 – 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Βγάζετε από τον φούρνο και όπως είναι ζεστά, ρίχνετε σε όλη την επιφάνεια ζάχαρη άχνη. Αφήνετε να κρυώσουν. Ανακατεύετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την κρέμα προσεκτικά με μια μαρίζ. Την καλύπτετε με μια μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Καθαρίζετε τα κυδώνια από τις φλούδες και τα κουκούτσια, τα κόβετε σε λεπτές φέτες και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε πολύ καλά.

Βήμα 3

Τοποθετείτε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Όταν κάψει, ρίχνετε μέσα τα κυδώνια και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε το κονιάκ και την κανέλα. Τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 – 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρείτε τα κυδώνια με μια τρυπητή κουτάλα. Σιγοβράζετε το σιρόπι για 15 – 20 λεπτά. Αν θέλετε σερβίρετε την millefeuille με το σιρόπι (προαιρετικά).

Βήμα 4

Για να σερβίρετε, βάζετε στο πιάτο ένα φύλλο, λίγη κρέμα, 2 – 3 φέτες κυδώνια και σκεπάζετε με άλλο ένα φύλλο. Επαναλαμβάνετε και τελειώνετε με το φύλλο. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

150 γρ. βούτυρο
150 γρ. αμύγδαλα, κοπανισμένα
100 γρ. ζάχαρη άχνη
Για την κρέμα
150 γρ. γιαούρτι
200 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη
Για τα κυδώνια ποσέ
2 κυδώνια
100 γρ. ζάχαρη
600 γρ. κονιάκ
2 ξυλάκια κανέλας
Για το σερβίρισμα
κυδώνια ποσέ