Τραγανή πίτα με χόρτα, λιαστές ντομάτες και κατσικίσιο τυρί

Τραγανή πίτα με χόρτα, λιαστές ντομάτες και κατσικίσιο τυρί

Για 6 άτομα
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψιλοκόβετε τα χόρτα και τα σοτάρετε για 3 – 4 λεπτά με 2 κ. σούπας ελαιόλαδο. Τα αφήνετε να κρυώσουν και προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες. Απλώνετε ένα φύλλο κρούστας σε καλά λαδωμένο παραλληλόγραμμο ταψί. Λαδώνετε την επιφάνεια και πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

Βήμα 2

Ακουμπάτε το δεύτερο φύλλο και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Γυρνάτε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα και στο τελευταίο φύλλο απλώνετε τα χόρτα με τις λιαστές ντομάτες. Πασπαλίζετε με το κατσικίσιο τυρί και ψήνετε για 20 – 25 λεπτά περίπου.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

300 γρ. χόρτα διάφορα (καυκαλήθρες, μυρώνια, λάπατα, σταμναγκάθι)
100 γρ. λιαστές ντομάτες σε λάδι
80 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
100 γρ. κατσικίσιο τυρί (ή φέτα ή
ξυνομυζήθρα θρυμματισμένη)
100 ml ελαιόλαδο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλμυρές
Τάρτες