Τρίγωνα κοτοπιτάκια με κρεμμύδια

Τρίγωνα κοτοπιτάκια με κρεμμύδια

35 λεπτά
Για 16 Τρίγωνα
Μέτριας Δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Από το βιβλίο συνταγών “Ιστορίες Ζύμης”

Μέτριας Δυσκολίας

Βήμα 1

Κόβετε το ψαχνό από το κοτόπουλο σε κομματάκια. Ζεσταίνετε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλα- κώσουν. Προσθέτετε το κοτόπουλο και σοτάρετε για 1’- 2’ ακόμα. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτετε το αυγό χτυπημένο, το ανθότυρο ή τη μυζήθρα και το μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 2

Κόβετε κάθε φύλλο σε δύο μακρόστενες λωρίδες κατά μήκος. Βάζετε 1 φέτα κασέρι στη μια άκρη κάθε λωρίδας και από πάνω 1 κουταλιά από τη γέμιση με το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια.

Βήμα 3

Tυλίγετε σε τριγωνικά πιτάκια. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα τρίγωνα. Τοποθετείτε τα τρίγωνα σε απορ- ροφητικό χαρτί προτού τα σερβίρετε.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Φύλλο για πίτες (προϊόν βιολογικής γεωργίας) Χρυσή Ζύμη
3 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
500 γρ. κοτόπουλο βραστό χωρίς κόκαλα και πέτσες
16 τριγωνικά φετάκια κασέρι
100 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα
2/3 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
1 αυγό χτυπημένο
λίγος μαϊντανός
ψιλοκομμένος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλμυρές
Πίτες