Τρίγωνα με κολοκυθάκια, πατάτα και μυρωδικά

Τρίγωνα με κολοκυθάκια, πατάτα και μυρωδικά

15 λεπτά
Γιια 16 τρίγωνα
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Αφήνουμε τα κολοκυθάκια με λίγο αλάτι σε σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους. Στύβουμε καλά και τα τσιγαρίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με τις 2 κουταλιές λάδι για 2-3 λεπτά.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες, αφού τις λιώσουμε, τα μυρωδικά και τα κρεμμυδάκια.Αποσύρουμε από τη φωτιά και δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα 3

Ανοίγουμε στον πάγκο της κουζίνας 2 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο, αφού πρώτα τα αλείψουμε με λάδι. Τα κόβουμε σε 4 λωρίδες κατά μήκος της μεγάλης πλευράς, βάζουμε από μία κουταλιά γέμιση και τυλίγουμε σε τριγωνάκια. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

8 φύλλα κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη
4 κολοκυθάκια τριμμένα
250 γρ. πατάτες βρασμένες
2 κουτ. σούπας λάδι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κουτ. σούπας άνηθο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα