Τρίγωνα με μελιτζάνα, σαλάμι και γκούντα

65 λεπτά
για 20 τριγωνάκια
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Βάζετε τις ροδέλες μελιτζάνας σε σουρωτήρι, τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις αφήνετε να ξεπικρίσουν. Τις στρώνετε σε αντικολλητικό ταψί και τις περιχύνετε με ελαιόλαδο. Τις ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.

Βήμα 2

Κόβετε κάθε φύλλο σε δύο μακρόστενες λωρίδες κατά μήκος. Βάζετε 1 φέτα γκούντα στη μια άκρη κάθε λωρίδας, από πάνω τη ροδέλα ψημένης μελιτζάνας, πασπαλίζετε με ρίγανη ή δεντρολίβανο, μετά βάζετε το σαλάμι και από πάνω πάλι μια ροδέλα γκούντα.

Βήμα 3

Tυλίγετε σε τρίγωνο, αλείφετε την επιφάνεια του τρίγωνου με αυγό και πασπαλίζετε με σουσάμι ή μαυροκούκι. Τοποθετείτε τα τρίγωνα σε ταψί και τα ψήνετε για 20΄-25΄, μέχρι να ροδίσουν.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη
3 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
20 σαλάμι φέτες
40 γκούντα     στρογγυλές φέτες   (κομμένες με κουπ πατ ή ποτήρι)
1/2 ελαιόλαδο φλιτζάνι
1 αυγό χτυπημένο
λίγο δεντρολίβανο ή ρίγανη
σουσάμι ή μαυροκούκι για το πασπάλισμα