Τρίγωνα με κάστανο και σοκολάτα

Τρίγωνα με κάστανο και σοκολάτα

55 λεπτά
Για 6 άτομα
Mέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Mέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Κόβετε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 3 ορθογώνια κομμάτια και κάθε ορθογώνιο σε 6 τριγωνικά κομμάτια. Με τον τρόπο αυτό αποκτάτε 36 τρίγωνα. Τα τοποθετείτε σε λαμαρίνες φούρνου, τα τρυπάτε σε διάφορα σημεία με πιρούνι και τα ψήνετε 40΄ στους 160°C.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε την κρέμα ως εξής: σπάζετε την κουβερτούρα και τη λιώνετε σε μπεν μαρί. Αναμειγνύετε τον πουρέ του κάστανου με την κρέμα γάλακτος χτυπημένη με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη. Προσθέτετε το μείγμα κάστανου – κρέμας γάλακτος στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε απαλά.

Βήμα 3

Φτιάχνετε 12 μιλφέιγ τριγωνικά. Χρησιμοποιείτε για το καθένα 3 ψημένα τρίγωνα και απλώνετε ανάμεσά τους κρέμα με κάστανο και σοκολάτα. Πασπαλίζετε την επιφάνεια των γλυκών με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με φλούδες σοκολάτας και μαρόν γλασέ.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

200 γρ. πουρές κάστανου
200 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. κουβερτούρα
άχνη 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
φλούδες σοκολάτας  για το γαρνίρισμα
12 μαρόν γλασέ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γλυκές
Πιτάκια

Όμορφες σπιτικές στιγμές απόλαυσης & ζεστασιάς!

Χρυσή Ζύμη