Χορτόπιτα με τραχανά και μυζήθρα

Χορτόπιτα με τραχανά και μυζήθρα

85 λεπτά
Για 10-12 άτοµα
Mέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Mέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Πλένετε και ψιλοκόβετε τα χόρτα. Τα πασπαλίζετε µε αλάτι και τα στύβετε καλά. Βράζετε το γάλα και ρίχνετε τον τραχανά, ανακατεύοντας διαρκώς µέχρι να αρχίσει να µαλακώνει. Σουρώνετε τον τραχανά καλά. Αποσύρετε από τη φωτιά και τον αφήνετε να κρυώσει.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 3 κουταλιές της σούπας λάδι και σοτάρετε τα χόρτα µέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτετε τα κρεµµυδάκια, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισµα ανακατεύοντας. Όταν ο τραχανάς κρυώσει, του προσθέτετε τα αυγά χτυπηµένα µε αλατοπίπερο, κατόπιν τη µυζήθρα και τέλος το µείγµα µε τα χόρτα.

Βήμα 3

Απλώνετε τα µισά φύλλα σε ταψί µεγάλο, ορθογώνιο αλείφοντάς τα µε λάδι και βούτυρο και τοποθετείτε πάνω το µείγµα µε τον τραχανά και τα χόρτα. Καλύπτετε µε τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας πάλι µε βούτυρο και λάδι. Περιχύνετε µε το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνετε 1 ώρα, µέχρις ότου ροδίσει η πίτα.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 πακέτο Φύλλο Κρούστας για Πίτες Χρυσή Ζύµη
2 φλιτζάνια του τσαγιού τραχανά
1 λίτρο γάλα
600 γρ. µυζήθρα
1 κιλό χόρτα ανάµεικτα (σπανάκι, λάπαθα, καυκαλήθρες, µυρώνια)
5 αυγά
3 κρεµµυδάκια φρέσκα κοµµένα σε ροδέλες
2/3 φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
αλάτι -πιπέρι

Όμορφες σπιτικές στιγμές απόλαυσης και ζεστασιάς!

Χρυσή Ζύμη