Ζεστή πίτα με σοκολάτα και μπανάνα

Ζεστή πίτα με σοκολάτα και μπανάνα

Για 8 άτομα
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Βγάζουμε τη Σφολιάτα βουτύρου από την κατάψυξη και την αφήνουμε να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αλεσμένα αμύγδαλα έως ότου αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, το ρούμι και, τέλος, τη λιωμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30-40 λεπτά.

Βήμα 2

Ξεδιπλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι. Το μεταφέρουμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και το τεντώνουμε με τα χέρια μας, ώστε να σκεπάσει και τα τοιχώματα, αφήνοντας τις άκρες του να εξέχουν. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα της σοκολάτας. Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις απλώνουμε από πάνω. Φέρνουμε προς τα μέσα τις μύτες της σφολιάτας καλύπτοντας την περιφέρεια και αφήνοντας το κέντρο ανοιχτό. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη καστανή ζάχαρη.

Βήμα 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40-45 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και περιμένουμε 10 λεπτά πριν ξεφορμάρουμε. Σερβίρουμε την πίτα χλιαρή κατά προτίμηση και πασπαλισμένη με λίγη άχνη.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 400 γρ. Σφολιάτα βουτύρου Χρυσή Ζύμη, 800γρ.
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 100 γρ. αμύγδαλα λευκά,
  • αλεσμένα στο μούλτι σε σκόνη
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη, κρυσταλλική + επιπλέον για πασπάλισμα
  • 2 αβγά
  • 100 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο,
  • λιωμένη σε μπεν μαρί
  • 50 γρ. ρούμι
  • 3 μπανάνες
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Για καφέ
Γλυκές