Διπλή κιμαδόπιτα

Διπλή κιμαδόπιτα

Για 6-8 μερίδες
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το σπανάκι να αχνιστεί για 5 λεπτά, προσθέτετε το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Αποσύρετε από τη φωτιά. Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τον κιμά για 5 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να μαγειρευτεί για 5 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε λίγο το ελαιόλαδο με το βούτυρο και λαδώνετε το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε για την πίτα. Στρώνετε τα μισά Χωριάτικα φύλλα Χρυσή Ζύμη στο ταψί αφού τa λαδώσετε. Αδειάζετε το σπανάκι και το απλώνετε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα ώστε να πάει παντού στο φύλλο και στη συνέχεια τον κιμά. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα Χωριάτικα φύλλα Χρυσή Ζύμη , που έχετε επίσης λαδώσει.

Βήμα 3

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γάλα με τη γραβιέρα και περιχύνετε την πίτα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

 

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο αγελαδινό βούτυρο

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο 1
  • κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 5 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο αλάτι & πιπέρι

Για τον κιμά

  • 750 γραμμ.  κιμά μοσχαρίσιο 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ.  λευκό κρασί αλάτι & πιπέρι

Για την επικάλυψη

  • για την επικάλυψη 1 φλιτζ. Τριμμένη γραβιέρα
  • 1¾ φλιτζ. Φρέσκο γάλα