Μιλφέιγ σοκολάτας

Μιλφέιγ σοκολάτας

1 μιλφέιγ
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε τα φύλλα του μιλφέιγ: Αφήνουμε τα φύλλα σφολιάτας σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ξεπαγώσουν πλήρως. Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο μας και τα πασπαλίζουμε από τη μία πλευρά με ένα μέρος της άχνης ζάχαρης. Πα- τάμε ελαφρά με πλάστη έτσι ώστε η ζάχαρη να μπει μέσα στα φύλλα και με πιρούνι τρυπάμε σε διάφορα σημεία τη σφολιάτα μας. Κόβουμε κάθετα, από τη μακριά της πλευρά, την κάθε σφολιάτα σε τέσσερα ίσα ορθογώνια κομμάτια.

Βήμα 2

Στρώνουμε δύο ταψιά με λαδόκολλα και τοποθετούμε από μία σφολιάτα σε καθένα, με την πλευρά που πασπα- λίσαμε με άχνη ζάχαρη προς τα κάτω. Πασπαλίζουμε και την πάνω πλευρά με λίγη άχνη και ψήνουμε τις σφολιάτες σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 15-20 λεπτά. Οταν είναι έτοιμες, τις αποσύρουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Ετοιμάζουμε τη μους σοκολάτα: Βάζουμε σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά με το σύρμα μέχρι το μείγμα να πάρει μια βράση.

Βήμα 3

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπασίνα, σε μπεν μαρί, έτσι ώστε να φτάσει στους 45οC. Αφού λιώσει η σοκολάτα, της προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος ανακατεύοντας καλά με τη μαρίζ. Ρίχνουμε το λικέρ βύσσινο και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και κατόπιν προσθέτουμε τη χτυπημένη σαντιγί, ανακα- τεύοντας κυκλικά με τρυπητή μεταλλική κουτάλα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Βάζουμε τη μους στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα πριν το στήσιμο του μιλφέιγ.

Βήμα 4

Στήνουμε το μιλφέιγ: Στρώνουμε τα 8 ορθογώνια κομμάτια φύλλου σφολιάτας το ένα δίπλα στο άλλο. Με σπάτουλα απλώνουμε μους σοκολάτας στα 6 εξ αυτών, έτσι ώστε να καλυφθεί η επιφάνειά τους. Πασπαλίζουμε καραμελωμένα αμύγδαλα πάνω στη σοκολάτα και στήνουμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο, ανά τρία, για να φτιάξουμε δύο μιλφέιγ. Από πάνω βάζουμε τα δύο τελευταία φύλλα (ένα και ένα), τα πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη, διακοσμούμε με καραμελωμένα αμύγδαλα και σερβίρουμε.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

50 γρ. άχνη ζάχαρη
100 γρ. καραμελωμένα
αμύγδαλα χοντροκομμένα

Για τη μους σοκολάτα
250 ml ζωική κρέμα γάλακτος
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
500 γρ. κουβερτούρα με 55% κακάο
80 ml λικέρ βύσσινο
600 γρ. ζωική σαντιγί