Κιμαδοπιτάκια με ζύμη κουρού από τον Άκη Πετρετζίκη

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο καυτό τηγάνι και βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι ψιλοκομμένο και τη ζάχαρη. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Βάζουμε τον κιμά και σοτάρουμε 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με μία κουτάλα, μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κύμινο, την κανέλα, τον κύβο, σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει ο κύβος. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι.

 

Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε στο τηγάνι τα μυρωδικά και το κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη για 2-3 λεπτά μέχρι να κρυώσει η γέμιση. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Απλώνουμε τα δύο φύλλα κουρού στον πάγκο εργασίας μας. Με έναν πλάστη περνάμε απαλά τα φύλλα για να ισιώσουν. Με ένα κουπ-πατ ή ένα πιατάκι 10 εκ. κόβουμε 9 μικρά ζυμαράκια από κάθε φύλλο.

 

Βάζουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση στο κέντρο από κάθε ζυμάρι. Αλείφουμε γύρω-γύρω την κάθε ζύμη με τους κρόκους αραιωμένους σε 1 κ.σ. νερό και κλείνουμε ώστε να σχηματίσουμε τα πιτάκια. Πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι ώστε να τα σφραγίσουμε και να μηφύγει η γέμιση. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα πιτάκια. Αλείφουμε με τον υπόλοιπο κρόκο και τοποθετούμε τα κιμαδοπιτάκια σε ταψάκια που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.