Πίτα με γέμιση από κρέμα φιστικιού και κομμάτια σοκολάτας

Πίτα με γέμιση από κρέμα φιστικιού και κομμάτια σοκολάτας

1 ώρα & 50 λεπτά
Για 8-10 μερίδες
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Βγάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου (το δεύτερο φύλλο της συσκευασίας θα το διατηρήσουμε στην κατάψυξη για επόμενη χρήση). Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε τη σκόνη φιστικιών και ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Τέλος, ρίχνουμε την κουβερτούρα και το ξύσμα και ανακατεύουμε για να σκορπίσουν ομοιόμορφα στο μείγμα.

Βήμα 2

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 24 εκ. και στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας, εφαρμόζοντάς το καλά και στα τοιχώματα. Αδειάζουμε στο ταψάκι το μείγμα της γέμισης και αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο. Ψήνουμε την πίτα για περίπου 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170° C, μέχρι η γέμιση να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • λίγο λιωμένο βούτυρο, για το σκεύος

ΓΕΜΙΣΗ

  • 225 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. φιστίκια Αιγίνης, αλεσμένα σε σκόνη
  • 3 αυγά
  • 125 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι