Ρολό Καταΐφι με Μήλα και Σταφίδες με φύλλο καταΐφι Χρυσή Ζύμη

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/04

 

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρώντας τις φλούδες και τα κουκούτσια τους. Τα κόβουμε σε μια επιφάνεια κοπής σε μικρά κυβάκια.

 

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα κυβάκια μήλου, τη ζάχαρη, τις σταφίδες, τα καρύδια, τα μπαχαρικά, το λεμόνι και το νερό. Αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα. Όταν καραμελώσουν και απορροφηθούν τα υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά. Λιώνουμε σε ένα μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων το βούτυρο σε χαμηλή ισχύ και το ανακατεύουμε με το ηλιέλαιο. Ανοίγουμε το καταΐφι Χρυσή Ζύμη σε επιφάνεια εργασίας και το “ξαίνουμε” τούφα-τούφα με τα χέρια μας πολύ καλά. Σχηματίστε το καταΐφι σε παραλληλόγραμμο σχήμα, επάνω στην επιφάνεια εργασίας. Αδειάζουμε επάνω στο καταΐφι τα καραμελωμένα μήλα.

 

Ξεκινάμε να τυλίγουμε σε ρολό. Προσέχουμε να μην αφήσουμε κενά και να τυλίξουμε καλά το ρολό και από τα πλάγια. Όταν ολοκληρώσουμε το τύλιγμα, δεν θα πρέπει να είναι εμφανής η γέμιση σε κανένα σημείο του ρολού. Τοποθετούμε το ρολό σε μια βουτυρωμένη, μακρόστενη φόρμα. Περιχύνουμε το ρολό μας με το μείγμα βουτύρου-λαδιού. Βάζουμε τη φόρμα στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε το ρολό στους 180 °C στον αέρα για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του. Παράλληλα βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά και αποσύρουμε.

 

Όταν βγάλουμε το ρολό από τον φούρνο περιχύνουμε το με το σιρόπι. Αφήνουμε να το απορροφήσει και κατόπιν μεταφέρουμε το ρολό σε μια πιατέλα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3.8 / 5. Vote count: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.