Τάρτα με αμυγδαλόπαστα με σοκολάτα και τζίντζερ

Τάρτα με αμυγδαλόπαστα με σοκολάτα και τζίντζερ

45 λεπτά
Για 6-8 άτομα
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Βγάζετε το φύλλο κρούστας απο την κατάψυξη και το αφήνετε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C στην λειτουργία του αέρα. Χτυπάτε το βούτυρο και την ζάχαρη στο μίξερ για 2 – 3 λεπτά. Ρίχνετε το αλεύρι και τη σκόνη αμύγδαλου και συνχίζετε το χτύπημα. Προσθέτετε το τζίντζερ, το ρούμι και την σοκολάτα και ανακατεύετε.

Βήμα 2

Βουτυρώνετε καλά μια μέτρια ταρτιέρα και απλώνετε τη σφολιάτα, καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα. Ρίχνετε την γέμιση, την απλώνετε ομοιόμορφα και διπλώνετε τις άκρες της σφολιάτας προς το κέντρο. Αλείφετε την σφολιάτα με το χτυπημένο αβγό και πασπαλίζετε την γέμιση με την αμυγδαλόψιχα φιλέ.

Βήμα 3

Ψήνετε για 20 λεπτά. Χαμηλώνετε τον φούρνο στους 140° C και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 20 λπτά, μέχρι να ροδίσει

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 80 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε
  • θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. αμυγδαλόψιχα σε σκόνη
  • 2 κ. σούπας ρούμι
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • χοντροσπασμένη
  • 1 κ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 αβγό χτυπημένο με λίγο νερό
  • 2 κ. σούπας αμυγδαλόψιχα φιλέ