Ταρτάκια με σοκολάτα και ζαχαρωτά

Ταρτάκια με σοκολάτα και ζαχαρωτά

35 λεπτά
Για 12 ταρτάκια διαμέτρου 8 εκ.
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Βγάζετε το φύλλο κρούστας απο την κατάψυξη και το αφήνετε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μπολ βάζετε την κουβερτούρα. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, την ρίχνετε στην κουβερτούρα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε τον καφέ, (αν βάλετε), ανακατεύετε και αφήνετε την γκανάζ στην άκρη να κρυώσει.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160° C στη λειτουργία του αέρα. Κόβετε κάθε φύλλο κρούστας σε 6 τεμάχια, τα βουτυρώνετε και τα ακουμπάτε το ένα πάνω στο άλλο. Βουτυρώνετε κάθε φορμάκι για ταρτάκι και απλώνετε στο καθένα τα 6 φύλλα έτσι ώστε να καλύψουν τον πυθμένα και τα τοιχώματα. Τα καλύπτετε με χαρτί ψησίματος και από πάνω βάζετε ρύζι ή φασόλια (για να ψηθούν και να διατηρήσουν το σχήμα τους).

Βήμα 3

Ψήνετε για 10 – 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν. Γεμίζετε τα ταρτάκια με την γκανάζ σοκολάτας και τα γαρνίρετε με ζαχαρωτά χοντροσπασμένα.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 450 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 450 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ. σούπας καφές στιγμιαίος (προαιρετικά)
  • ζαχαρωτά για γαρνίρισμα