Μιλφέϊγ

Μιλφέϊγ

Για ένα μιλφέϊγ
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα πορτοκαλιού και την τοποθετούμε στη φωτιά. Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τα αυγά και τους κρόκους. Πριν βράσει το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Βήμα 2

Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου η σοκολάτα λιώσει. Αλλάζουμε σκεύος και σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται με την επιφάνεια της. Όταν η κρέμα κρυώσει, τη μαλακώνουμε μ’ ένα σύρμα ή στο μίξερ για να πετύχουμε λεία υφή.

Βήμα 3

Απλώνουμε δύο φύλλα σφολιάτας στη λαμαρίνα του φούρνου και τρυπάμε όλη την επιφάνεια τους με ένα πιρούνι πολλές φορές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο αναποδογυρίζουμε τα φύλλα της σφολιάτας, τα πιέζουμε να φύγει ο αέρας και ξαναψήνουμε για άλλα 25 λεπτά.

Βήμα 4

Όταν ψηθούν κόβουμε το 1/3 από τα φύλλα της σφολιάτας, δημιουργώντας δύο μισά κομμάτια. Απλώνουμε τη μισή ποσότητα κρέμας πάνω στο φύλλο σφολιάτας. Τοποθετούμε τα δύο μισά φύλλα πάνω στην κρέμα σοκολάτας και καλύπτουμε με το τελευταίο φύλλο σφολιάτας. Πασπαλίζουμε με κακάο ή ζάχαρη άχνη.

Δείτε τρεις τεχνικές ψησίματος της σφολιάτας για τέλειο μιλφέϊγ, στο παρακάτω βίντεο που έφτιαξε η Χρυσή Ζύμη:

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 πακέτο Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
800 γρ. φρέσκο γάλα
200 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
160 γρ. ζάχαρη
80 γρ. αλεύρι
2 αυγά
6 κρόκοι αυγών
200 γρ. κουβερτούρα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γλυκές