ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/07

 

Κρέμα: Σε µια κατσαρόλα βάζουµε το γάλα και την τοποθετούµε στη φωτιά µαζί µε το ξύσµα.

 

Ανακατεύουµε τη ζάχαρη µε το σιµιγδάλι, τα αυγά και τους κρόκους. Πριν πάρει βράση το γάλα ρίχνουµε το 1/3 στο µίγµα των αυγών, ανακατεύουµε και το αδειάζουµε ξανά µέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουµε το ανακάτεµα.

 

Μόλις δέσει η κρέµα και αρχίσει να κοχλάζει, την κατεβάζουµε από τη φωτιά. Τη σκεπάζουµε µε µεµβράνη ώστε να εφάπτεται στην επιφάνειά της.

 

Σε ένα ταψί διαµέτρου 24 εκ. τοποθετούµε σταυρωτά, ένα-ένα τα φύλλα, από το Φύλλο Κρούστας για Γλυκά Χρυσή Ζύμη, βουτυρώνοντάς τα, έτσι ώστε οι άκρες τους να εξέχουν από το ταψί. Αδειάζουµε την κρέµα και µαζεύουµε τις άκρες των φύλλων σουρώνοντάς τες γύρω-γύρω στο ταψί δηµιουργώντας ένα στεφάνι γύρω από την κρέµα.

 

Τα βουτυρώνουµε και ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 170°C για 1 ώρα τουλάχιστον. Βγάζουµε από τον φούρνο και το αφήνουµε να κρυώσει εντελώς.

 

Σιροπιάζουµε µε το σιρόπι ζεστό που έχουµε φτιάξει προηγουµένως, βράζοντας τα 500 γρ. ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη για 2΄.

 

Μόλις κρυώσει το γλυκό, το πασπαλίζουμε με τα 30 γρ. ζάχαρη και την καίμε με φλόγιστρο. Σερβίρουμε.
Η συνταγή δημοσιεύθηκε αρχικά στο περιοδικό Cantina τ. Σεπτεμβρίου 2024
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.