Μια συνταγή για αυτούς που λατρεύουν τα γλυκά αλλά ταυτόχρονα θέλουν να προσέχουν και τη διατροφή τους. Αφράτο Μιλφέιγ με Χωριάτικο Φύλλο Χρυσή Ζύμη και κρέμα από ανθότυρο, μέλι και ξύσμα λεμονιού!
Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα. Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας μας, ραντίζουμε με το ¼ από το βούτυρο και πασπαλίζουμε με το ¼ από τη ζάχαρη. Βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο, ραντίζουμε με ¼ από το βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το τρίτο φύλλο. Κόβουμε τα φύλλα σε 24 κομμάτια. Αναποδογυρίζουμε τα φύλλα και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη. Καλύπτουμε με μια λαδόκολλα και ακουμπάμε από πάνω ένα ταψί για βάρος. Ψήνουμε για 20 λεπτά.
Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το ανθότυρο και χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να διαλυθεί το τυρί. Προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια, το ξύσμα από το λεμόνι και χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να διαλυθεί καλά το τυρί. Ανά διαστήματα καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου με μια μαρίζ. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλή μύτη 11 χιλιοστά. Απλώνουμε στο πιάτο σερβιρίσματος ένα φύλλο και απλώνουμε μία στρώση από την κρέμα. Καλύπτουμε με άλλο ένα φύλλο και απλώνουμε άλλη μία στρώση από την κρέμα. Καλύπτουμε με άλλο ένα φύλλο και μια στρώση από την κρέμα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα και την υπόλοιπη κρέμα.
Σερβίρουμε με φρέσκα μούρα, φύλλα δυόσμου και ζάχαρη άχνη.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 4 / 5. Vote count: 3
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.