Τάρτα με Παλαιωμένη Γραβιέρα Νάξου και Καραμελωμένα Κρεμμύδια σε Ζύμη Κουρού Χρυσή Ζύμη

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Βγάζουμε το ένα φύλλο Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου (το δεύτερο φύλλο της συσκευασίας θα το διατηρήσουμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση). Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Στρώνουμε τη ζύμη κουρού σε βουτυρωμένη ταρτιέρα διαστάσεων 20×20 εκ. Καλύπτουμε το φύλλο με λαδόκολλα, βάζουμε από πάνω φασόλια (για βάρος) ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα, για 10-12 λεπτά. Αφαιρούμε τα φασόλια και τη λαδόκολλα. Αφήνουμε τη βάση της τάρτας να κρυώσει.

 

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το μισό θυμάρι και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά. Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τα αβγά και τη γραβιέρα Νάξου και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια με το θυμάρι, ανακατεύουμε και γεμίζουμε τη βάση της τάρτας με το μείγμα. Πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι.

 

Ψήνουμε την τάρτα για 20-25 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί η γέμιση και τη σερβίρουμε ζεστή.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3.4 / 5. Vote count: 7

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.