Σπανακοπιτάκια

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/07

Για το φύλλο 

Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Για τη γέμιση 

Πλένουμε τα χορταρικά και τα ψιλοκόβουμε. Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3’. Προσθέτουμε τα χορταρικά στραγγίζοντάς τα ελαφρά. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 20-30 λεπτά. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα και συμπληρώνουμε λίγο νερό, αν είναι απαραίτητο. Προς

Για τη γέμιση 

Μεταφέρουμε το μίγμα των χορταρικών σε τρυπητό και το στραγγίζουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη σύνθεση 

Με ένα μικρό πιάτο κόβουμε τα δύο φύλλα Σφολιάτας ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ σε στρογγυλούς δίσκους.

Για τη σύνθεση 

Βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο κάθε δίσκου, διπλώνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου και πιέζουμε στις άκρες με ένα πιρούνι.

Για τη σύνθεση 

Τηγανίζουμε τα χορτοπιτάκια σε καυτό ελαιόλαδο. Μόλις ροδίσουν ελαφρά, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα σερβίρουμε ζεστά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.