Αγκιναρόπιτα με Φύλλο Κρούστας για Πίτες

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Αφήνουμε το φύλλο κρούστας να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC. Ρίχνουμε το ½ φλιτζ. ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ τηγάνι και το τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια, τις αγκινάρες, το μισό μάτσο άνηθο, την πατάτα και τα καρότα και αλατοπιπερώνουμε. Αφού σοτάρουμε καλά όλα τα υλικά, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο και τη γαλέτα. Προσέχουμε να μην μείνουν υγρά από το σοτάρισμα. Αφού κρυώσει λίγο η γέμιση, χτυπάμε ελαφρώς σε ένα μπολάκι τα 2 αβγά και τα ρίχνουμε στο μείγμα μαζί με την τριμμένη γραβιέρα. Ανακατεύουμε.

 

Λαδώνουμε καλά ένα ταψί μεσαίου μεγέθους χρησιμοποιώντας πινέλο. Ξετυλίγουμε τα φύλλα κρούστας, τα απλώνουμε σε μία επίπεδη επιφάνεια και τα σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα, ώστε να μην ξεραθούν όσο φτιάχνουμε την πίτα. Στρώνουμε στη βάση του ταψιού 5 φύλλα κρούστας, λαδώνοντάς τα ελαφρώς ένα-ένα με το πινέλο. Απλώνουμε πάνω από τα φύλλα τη γέμιση και τη σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία επίσης λαδώνουμε ένα-ένα. Αν περισσεύουν τα φύλλα έξω από το ταψί, τα τυλίγουμε πάνω από την πίτα σαν πλαίσιο και τα λαδώνουμε πολύ καλά.

 

Χαράζουμε τα κομμάτια με ένα μαχαίρι πριν βάλουμε την πίτα στον φούρνο, προσέχοντας όμως να μην κόψουμε μέχρι κάτω. Ψήνουμε την αγκιναρόπιτα για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.