ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/06

Για το φύλλο 

Αφήνουμε τα φύλλα κρούστας για πίτες σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ξεπαγώσουν πλήρως.
Τοποθετούμε μια μεγάλη λαμαρίνα στον φούρνο και τον προθερμαίνουμε στους 220ο C.

Για το φύλλο 

Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας πάνω σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Το αλείφουμε με λάδι και βάζουμε από πάνω ένα δεύτερο φύλλο, το οποίο επίσης αλείφουμε με λάδι. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και έπειτα τρυπάμε όλη την επιφάνεια με πιρούνι.

Για τη γέμιση 

Ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα παντζάρια για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε το βαλσαμικό ξίδι και τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας κάθε λίγο, ώστε να καραμελώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τη γέμιση 

Μοιράζουμε το μείγμα των παντζαριών πάνω στο φύλλο κρούστας, αφήνοντας ένα περιθώριο 2 εκ. γύρω-γύρω. Θρυμματίζουμε από πάνω τη φέτα και πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι.

Για τη γέμιση 

Διπλώνουμε τις άκρες της πίτας, τη μεταφέρουμε προσεκτικά στην προθερμασμένη λαμαρίνα και την ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να αποκτήσει τραγανή υφή.

Για τη γέμιση 

Τη γαρνίρουμε με microgreens και τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.