Ατομικές πίτες με πατάτα, τυριά, καπνιστό χοιρινό, και αυγό

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/04

 

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την χοιρινή καπνιστή μπριζόλα σε μικρά κυβάκια. Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πατάτες σε κύβους, τις τοποθετείτε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις βράζετε μέχρι να μαλακώσουν.

 

Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες, τις στραγγίζετε, τις τοποθετείτε σε ένα μπολ και τις χοντροσπάτε με ένα πιρούνι. Προσθέτετε το τριμμένο cheddar, την τριμμένη γραβιέρα, το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, τα 40 ml ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Περνάτε ένα χωριάτικο φύλλο με ελαιόλαδο, το διπλώνετε στην μέση και γυρνάτε τις 2 κάθετες μεριές, προς τα μέσα, για περίπου 1 δάχτυλο. Τοποθετείτε 2 κουταλιές από το μείγμα της πατάτας, στην πάνω τριγωνική μεριά του φύλλου, προσθέτετε από πάνω την ψιλοκομμένη καπνιστή χοιρινή μπριζόλα, δημιουργώντας μία στρογγυλή φωλιά, στην οποία τοποθετείτε ένα κρόκο.

 

Περνάτε με νερό περιμετρικά το φύλλο, το διπλώνετε σε τρίγωνο και πιέζετε περιμετρικά να κλείσει καλά.

 

Επαναλαμβάνετε την διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά και φύλλα και τηγανίζετε σε ένα τηγάνι με περίπου 1 δάχτυλο ηλιέλαιο για 2-3 λεπτά, συνολικά και από τις 2 μεριές.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.