Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τη χοιρινή καπνιστή μπριζόλα σε μικρά κυβάκια. Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις πατάτες σε κύβους, τις τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες, τις στραγγίζουμε, τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και τις χοντροσπάμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το τριμμένο cheddar, την τριμμένη γραβιέρα, το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, τα 40 ml ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Περνάμε ένα χωριάτικο φύλλο με ελαιόλαδο, το διπλώνουμε στη μέση και γυρίζουμε τις 2 κάθετες μεριές προς τα μέσα, για περίπου 1 δάχτυλο. Τοποθετούμε 2 κουταλιές από το μείγμα της πατάτας στην πάνω τριγωνική μεριά του φύλλου, προσθέτουμε από πάνω την ψιλοκομμένη καπνιστή χοιρινή μπριζόλα, δημιουργώντας μία στρογγυλή φωλιά, στην οποία τοποθετούμε έναν κρόκο.
Περνάμε με νερό περιμετρικά το φύλλο, το διπλώνουμε σε τρίγωνο και πιέζουμε περιμετρικά να κλείσει καλά.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά και φύλλα και τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με περίπου 1 δάχτυλο ηλιέλαιο για 2-3 λεπτά συνολικά και από τις 2 μεριές.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.