Μπουρεκάκια με Πιπεριά και Φέτα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/04

 

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουµε το κρεμμύδι και το πράσο σε δυνατή φωτιά για 2΄-3΄ µέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουµε τις πιπεριές. Σοτάρουµε µέχρι να µαλακώσουν και προσθέτουµε το φρέσκο κρεµµυδάκι. Ανακατεύουµε όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουµε και αποσύρουµε από τη φωτιά. Αφήνουµε τη γέµιση να κρυώσει, ρίχνουµε µέσα τον δυόσµο, τη φέτα, το γιαούρτι και τα αυγά και ανακατεύουµε.

 

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

 

Σε αλευρωµένο πάγκο ανοίγουμε το πρώτο φύλλο Ζύμη Κουρού Χρυσή Ζύμη. Με ένα µαχαίρι το κόβουµε στη µέση. Απλώνουµε γέµιση στη μεγάλη άκρη της ζύμης, κατά µήκος. Τυλίγουµε το κάθε κομμάτι ζύμης σε µακρύ ρολό και κατόπιν το κόβουμε σε επιμέρους μπαστουνάκια. Τα µεταφέρουµε σε λαδωµένη λαµαρίνα. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με το δεύτερο φύλλο.

 

Ραντίζουµε τα ρολάκια µε ελαιόλαδο, πασπαλίζουµε με σουσάµι και τα ψήνουµε για 40΄ ή µέχρι να ροδίσουν.
Η συνταγή δημοσιεύθηκε αρχικά στο περιοδικό Cantina τ. Σεπτεμβρίου 2024
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.