Η αλμυρή γαλατόπιτα είναι μια πίτα με ρίζες στην παραδοσιακή μαγειρική της υπαίθρου, που ξεχωρίζει για την απλότητα και τη θρεπτική της αξία. Με βάση το γάλα, τα αυγά και το σιμιγδάλι, η γέμιση αποκτά απαλή υφή και ήπια γεύση, ενώ το χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη προσθέτει τραγανή υφή και παραδοσιακό χαρακτήρα.
Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά (γάλα, σιμιγδάλι, μοσχοκάρυδο, αλάτι), ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα.
Σε ένα ταψί απλώνουμε τα 5 πρώτα φύλλα, ραντίζοντας ενδιάμεσα το κάθε φύλλο με 2 κουταλιές της σούπας λάδι.
Στο τέλος, πασπαλίζουμε με αλεύρι και φτιάχνουμε έναν κόθρο, αφήνοντας ένα άνοιγμα για να ρίξουμε τη γέμιση.
Κρατάμε από το μείγμα της γέμισης 1/2 φλιτζάνι τσαγιού και απλώνουμε την υπόλοιπη ομοιόμορφα πάνω στα φύλλα.
Βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα εναλλάξ, και απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη γέμιση. Ψήνουμε τη γαλατόπιτα στους 180°C, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.