Η Γιαννιώτικη χορτόπιτα της γιαγιάς είναι μια παραδοσιακή συνταγή που συνδυάζει φρέσκα χόρτα, αρωματικά μυρωδικά και αφράτη, τραγανή ζύμη. Μια γεύση που αποπνέει ζεστασιά και αυθεντικότητα, φέρνοντας στο τραπέζι την πλούσια παράδοση της Ηπείρου σε κάθε μπουκιά.
Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Ψιλοκόβουμε όλα τα χορταρικά, τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, τα πράσα και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο σκεύος.
Προσθέτουμε τον τραχανά, το σιμιγδάλι, το ρύζι, το αλάτι, τη φέτα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και απλώνουμε στο ταψί δυο φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα. Προσθέτουμε λίγη από τη γέμιση. Τοποθετούμε ένα σουρωτό φύλλο από επάνω. Περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα σουρώνοντας τα και λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτας.
Δημιουργούμε περιμετρικά έναν κόθρο με το φύλλο που περισσεύει.
Τέλος, ψήνουμε στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.