Αυτά τα ταρτάκια αλμυρά είναι μια εντυπωσιακή πρόταση για ορεκτικό ή finger food που συνδυάζει παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις με μοντέρνα παρουσίαση. Η βάση από τραγανή σφολιάτα Χρυσή Ζύμη γεμίζεται με ψητή μελιτζάνα και πιπεριά, αφράτα κεφτεδάκια, πλούσια σάλτσα ντομάτας και δροσερή μους φέτας. Ιδανικά για μπουφέ, τραπέζι με φίλους ή κάθε περίσταση που απαιτεί κάτι ξεχωριστό και νόστιμο.
Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για ταρτάκια:
3 φύλλα Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
2 μεγάλες μελιτζάνες (σε ροδέλες)
6 πράσινες πιπεριές κέρατο
Λάδι για τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι
1 αυγό
Μους φέτας:
300 γρ. φέτα
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 κ. σούπας γάλα εβαπορέ
24 άνθη του μπάχιας
Κεφτεδάκια:
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 αυγό
3 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ψίχα από 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (μουλιασμένη σε νερό)
1/2 ντομάτα τριμμένη
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
Αλάτι, πιπέρι
Σάλτσα ντομάτας:
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες (ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρια, πολτοποιημένες)
Χτυπάμε στο μπλέντερ τη φέτα με το γιαούρτι και το γάλα, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αδειάζουμε σε μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο.
Μείγμα για τα κεφτεδάκια
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.
Λαχανικά
Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα σουρωτήρι, τις αλατίζουμε, τις αφήνουμε για 15 λεπτά να στραγγίξουν από τα υγρά τους, τις σκουπίζουμε καλά σε χαρτί κουζίνας και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το λάδι τους.
Στο ίδιο τηγάνι τηγανίζουμε και τις πιπεριές ολόκληρες. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι, τις καθαρίζουμε από κοτσάνια, σπόρια και όση από τη φλούδα καταφέρουμε να βγάλουμε, τις κόβουμε σε λωρίδες και τις βάζουμε στην ίδια πιατέλα με τις μελιτζάνες.
Κεφτεδάκια
Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε κεφτεδάκια διαμέτρου 3 εκ. και τα τηγανίζουμε σε άλλο τηγάνι και σε άλλο λάδι, από αυτό που τηγανίσαμε τα λαχανικά.
Σάλτσα ντομάτας
Βάζουμε τον πολτό ντομάτας σε κατσαρόλα με το λάδι, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια, μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά και μετά βάζουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές. Αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ταρτάκια
Κόβουμε τα δύο φύλλα σφολιάτας σε στρογγυλά κομμάτια ώστε να είναι μεγαλύτερα από τις φόρμες για να καλύψουν τα πλαϊνά και να προεξέχουν 2 εκ. Καλύπτουμε τις φόρμες με τα κομμάτια ζύμης και μοιράζουμε τη γέμιση, φροντίζοντας να περιέχει κάθε ταρτάκι από όλα τα υλικά.
Με ένα κουπ-πατ διαμέτρου περίπου 7 εκ. κόβουμε κύκλους από το τρίτο φύλλο σφολιάτας και καλύπτουμε το κάθε ταρτάκι. Ενώνουμε με λίγο νερό τις άκρες και γυρίζουμε το φύλλο που περισσεύει.
Με αλουμινόχαρτο δημιουργούμε για κάθε ταρτάκι έναν σωλήνα διαμέτρου 2 εκ. και μήκους 3 εκ., τον οποίο τοποθετούμε στο κέντρο της κάθε τάρτας ώστε να δημιουργηθεί μια τρύπα.
Αλείφουμε την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε για 30 λεπτά σε φούρνο με αέρα στους 180°C. Ξεφορμάρουμε, αφαιρούμε τους σωλήνες, γαρνίρουμε το κενό με φυλλαράκια μαϊντανού και τις σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου ή χλιαρές, συνοδεία από τη μους φέτας.
Στην κορυφή της μους τοποθετούμε 3 άνθη τουλμπάχιας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.