Γλυκιά κολοκυθόπιτα με Καρύδι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/08

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160-170⁰C στον αέρα.

 

Τρίβουμε την κολοκύθα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τη στύβουμε καλά με τα χέρια.

 

Κατόπιν, σοτάρουμε την κολοκύθα στο 1/3 από το ελαιόλαδο ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει και να εξατμιστούν τα υγρά της. Είναι σημαντικό βήμα για να μη βγάλει τα υγρά της κατά το ψήσιμο και μαλακώσουν τα φύλλα. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τις σταφίδες, τα καρύδια, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.

 

Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί στο οποίο να χωρούν τα Χωριάτικα Φύλλα Χρυσή Ζύμη και να περισσεύουν λίγο από τα πλαϊνά. Απλώνουμε 4 φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα-ένα με ένα πινέλο. Κατόπιν, στρώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα. Φέρνουμε τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν προς τα μέσα λαδώνοντας ελαφρώς.

 

Καλύπτουμε την πίτα με τα υπόλοιπα δύο φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα και σχηματίζοντας τον Κόθρο.

 

Χαράζουμε την πίτα και λαδώνουμε καλά την επιφάνεια.

 

Την ψήνουμε για περίπου 50΄-60΄, μέχρι να ροδίσει καλά.

 

Τη σερβίρουμε σε κομμάτια πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Η συνταγή δημοσιεύθηκε αρχικά στο περιοδικό Cantina τ. Σεπτεμβρίου 2024
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.