Κρεατόπιτα με πράσα Χρυσή Ζύμη

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/04

Για τη γέμιση 

Ζεματίζουμε το συκώτι και τα γλυκάδια της συκωταριάς και τα ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και τα σοτάρουμε με το κρεμμύδι, τα πράσα, το σκόρδο, το συκώτι, τα γλυκάδια και τον κιμά. Ανακατεύουμε πολύ καλά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα πράσα. Ολοκληρώνουμε το σοτάρισμα

Για τη γέμιση 

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τα αυγά, τον άνηθο και το δυόσμο. Τέλος, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε καλά.

Για τη σύνθεση 

Αλείφουμε με λάδι ή βούτυρο ένα ταψί και στρώνουμε 7 φύλλα κρούστας (τα αλείφουμε ενδιαμέσως με λάδι ή βούτυρο). Απλώνουμε τη γέμιση και από πάνω σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα.

Για τη σύνθεση 

Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180°–200°C.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3.7 / 5. Vote count: 11

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.