Κρεατόπιτα με πράσα Χρυσή Ζύμη

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/04

Για τη γέμιση 

Ζεματίζετε το συκώτι και τα γλυκάδια της συκωταριάς και τα ψιλοκόβετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο και τα σοτάρετε με το κρεμμύδι, τα πράσα, το σκόρδο, το συκώτι, τα γλυκάδια και τον κιμά. Ανακατεύετε πολύ καλά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα πράσα. Ολοκληρώνετε το σοτάρισμα.

Για τη γέμιση 

Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο και προσθέτετε τα αυγά, τον άνηθο και το δυόσμο. Τέλος προσθέτετε το τυρί και ανακατεύετε καλά.

Για τη σύνθεση 

Αλείφετε με λάδι ή βούτυρο ένα ταψί και στρώνετε 7 φύλλα κρούστας (τα αλείφετε ενδιαμέσα με λάδι ή βούτυρο). Απλώνετε τη γέμιση και από πάνω σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα.

Για τη σύνθεση 

Ψήνετε για 1 ώρα στους 180° –200°C.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3.7 / 5. Vote count: 11

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.