ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/06

Κρέμα: 

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Βάζουμε το γάλα και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και όταν αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το μείγμα των αυγών με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε περίπου για 3-4 λεπτά.

Κρέμα: 

Έπειτα, χαμηλώνουμε λίγο ακόμα τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο.

Κρέμα: 

Ανακατεύουμε συνεχώς για να μη σβολιάσει η κρέμα. Όταν πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και τη μεταφέρουμε σε μπολ.
Καλύπτουμε την επιφάνειά της με μία μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει η κρέμα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Μηλόπιτα: 

Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 35 εκ. και στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας με τέτοιον τρόπο ώστε να καλύπτει τα τοιχώματα του ταψιού και να προεξέχει 2 εκ.
Αδειάζουμε το μείγμα της κρέμας και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο, το οποίο κόβουμε όσο είναι η διάμετρος του ταψιού.

Μηλόπιτα: 

Καλύπτουμε το επάνω φύλλο με το προεξέχον τμήμα του φύλλου της βάσης.

Μηλόπιτα: 

Για πιο ξεχωριστή εμφάνιση, κόβουμε λωρίδες πάχους 2-3 εκατοστών και τις πλέκουμε στην επιφάνεια της πίτας.
Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στους 180° C για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.