ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/05

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Μέσα σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα μήλα με τη ζάχαρη, το ξύσμα και τα μπαχαρικά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

 

Διαλύουμε στο χυμό πορτοκαλιού το κορν φλάουρ και αδειάζουμε τον χυμό μέσα στο κατσαρολάκι με το μείγμα από τα μήλα. Μόλις το μείγμα μας έχει απορροφήσει όλα τα υγρά του, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε τα καρύδια.

 

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά το μείγμα μας και κόβουμε τα φύλλα ζύμης κουρού με μία στρογγυλή κουπ πατ περίπου 7 εκ. σε δίσκους (αν δεν έχουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια κούπα για σούπες).

 

Βάζουμε σε κάθε δίσκο μια κουταλιά από τη γέμιση και την κλείνουμε μέσα στη ζύμη τυλίγοντάς τη σε μισοφέγγαρο και πιέζοντας τις άκρες με τα δάχτυλά μας και λίγο νερό για να κλείσουν.

 

Στρώνουμε το ταψί του φούρνου με 1 φύλλο λαδόκολλας και τοποθετούμε μέσα τα μηλοπιτάκια. Συνολικά βγαίνουν 24 κομμάτια, οπότε θέλουμε 2 ταψιά. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Όσο ακόμα τα μηλοπιτάκια μας είναι ζεστά, τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.