Νηστεία σημαίνει και δημιουργία. Μπείτε στην κουζίνα σας, απλώστε το τραγανό Φύλλο Κρούστας για Πίτες Χρυσή Ζύμη και ετοιμάστε την πεντανόστιμη συνταγή για νηστίσιμη καροτόπιτα με κουκουνάρι και μυρωδικά!
Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
Βάζουμε μια μικρή κατσαρόλα με τη μαργαρίνη σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 15 λεπτά να καραμελώσει, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε το σκόρδο πολτοποιημένο, τα καρότα τριμμένα, τον άνηθο ψιλοκομμένο, την κανέλα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 2 φλιτζ. τσαγιού νερό και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα – ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο νερό αν δεν έχουν μαλακώσει. Αποσύρουμε και πολτοποιούμε το ⅓ από το μείγμα στο μπλέντερ. Ξαναβάζουμε τον πολτό στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Καβουρντίζουμε το κουκουνάρι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα και αποσύρουμε.
Με ένα πινέλο αλείφουμε με μαργαρίνη ένα ταψί διαστάσεων 30×20 εκ. και απλώνουμε στη βάση του 1 φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη. Στρώνουμε από πάνω άλλα 4 φύλλα, αλείφοντας το καθένα με μαργαρίνη. Απλώνουμε το μισό μείγμα από τα καρότα και το μισό κουκουνάρι. Στρώνουμε από πάνω ακόμα 2 φύλλα κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη, αλείφοντάς τα με μαργαρίνη και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη γέμιση και κουκουνάρι. Τελειώνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα αλείψουμε με μαργαρίνη και τα γυρίζουμε προς το μέσα περιμετρικά.
Χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας, αλείφουμε με μαργαρίνη και ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 30-35 λεπτά. Αποσύρουμε και αφήνουμε την καροτόπιτα να κρυώσει ελαφρώς. Κόβουμε τα κομμάτια που χαράξαμε, μεταφέρουμε σε πιάτα και σερβίρουμε.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 1.3 / 5. Vote count: 3
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.