ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/10

 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη μεγαλύτερη ποσότητα από το γάλα μαζί με τη ζάχαρη, χωρίς να ανακατέψουμε, έτσι ώστε να μην κολλήσει το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας.

 

Σε ένα μπολ βάζουμε την υπόλοιπη ποσότητα του γάλακτος, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τις βανιλίνες, τα αβγά και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

 

Μόλις το γάλα ζεσταθεί προσθέτουμε το μείγμα με τα αβγά και ανακατεύουμε διαρκώς.

 

Μόλις πήξει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.

 

Αφήνουμε την κρέμα σε ένα μπολ μέχρι να κρυώσει.

 

Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε το ταψί και τα φύλλα μας εναλλάξ. Μόλις στρώσουμε τα τέσσερα πρώτα φύλλα, πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι και λίγη κανέλα.

 

Στη συνέχεια απλώνουμε και τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα.

 

Περιχύνουμε με την χλιαρή κρέμα, γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που περισσεύουν και βουτυρώνουμε τις άκρες. Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.

 

Ψήνουμε στον αέρα, στους 150 βαθμούς για 45 λεπτά.

 

Σερβίρουμε μόλις κρυώσει.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.