ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/04

 

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C (στη λειτουργία πάνω-κάτω).

 

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να μαραθεί. Ρίχνουμε το θυμάρι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα εκτός φωτιάς να κρυώσει. Προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες σε μικρά κυβάκια, τη φέτα, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τα αυγά και τα ομογενοποιούμε καλά.

 

Κόβουμε έξι Φύλλα Κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύµη σε ορθογώνια κομμάτια 12×15 εκ. Λαδώνουμε τα πρώτα δύο φύλλα και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο. Στη μία άκρη βάζουμε 2-3 μεγάλες κουταλιές γέμιση και διπλώνουμε σε ορθογώνιο πακέτο, κλείνοντας τις άκρες προς τα μέσα να μην υπάρχει εκροή της γέμισης.

 

Ακουμπάμε τις πατατόπιτες σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, με το κλείσιμο προς τα κάτω. Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε με σουσάμι ή και μαυροκούκι. Ψήνουμε για περίπου 35΄-40΄ μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Τις αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά και τις σερβίρουμε.
Η συνταγή δημοσιεύθηκε αρχικά στο περιοδικό Cantina τ. Νοέμβριου 2025
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.