ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/04

Για το φύλλο 

Αφήνουμε τα Φύλλα κρούστας για πίτες να ξεπαγώσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες της συκευασίας.

Για την πίτα 

Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα βάζουμε τα κρεμμύδια με το ζωμό να βράσουν έως ότου εξαντληθούν όλα τα υγρά. Αμέσως μετά προσθέτουμε το ξίδι και το αφήνουμε να βράσει για ακόμα 3 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς, ώστε να λιώσει η ζάχαρη και να σχηματιστεί μια «καραμέλα». Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Για την πίτα 

Σε ένα μπολ σπάμε με πιρούνι το ανθότυρο και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τα αβγά, τον δυόσμο, το κεφαλοτύρι και αλατοπιπερώνουμε. Προσέχουμε να μη ρίξουμε πολύ αλάτι, γιατί το κεφαλοτύρι είναι αλμυρό. Ενσωματώνουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σιμιγδάλι.

Για την πίτα 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Λαδώνουμε το ταψί με ένα πινέλο και στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας Χρυσή Ζύμη, αφού πρώτα τα λαδώσουμε ένα ένα. Αδειάζουμε το μείγμα και απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα ένα. Ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και το σουσάμι. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρουμε την πίτα ζεστή ή κρύα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.3 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.