Πουγκάκια με φύλλο κρούστας κοτόπουλο, τοματίνια, φέτα και ρίγανη

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/07

 

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τα τοματίνια, τα οποία τοποθετείτε σε ένα μικρό σουρωτήρι να στραγγίσουν από τα περιττά υγρά.

 

Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο.

 

Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

 

Σοτάρετε το φιλέτο μπούτι κοτόπουλο μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να πάρει καλό χρώμα και να ψηθεί το κοτόπουλο, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το αποσύρετε από το τηγάνι, το τοποθετείτε σε ένα μπολ, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα τοματίνια, την φέτα, χοντροσπασμένη με τα χέρια σας, το αυγό, την φρυγανιά και την ψιλοκομμένη ρίγανη και ανακατεύετε καλά.

 

Απλώνετε τα φύλλα κρούστας σε ένα πάγκο, τα κόβετε στην μέση και κάθε μέρος πάλι στην μέση, τοποθετείτε 3 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο σταυρωτά, λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά, τοποθετείτε στο κέντρο μία κουταλιά γέμιση και κλείνετε σε σχήμα πουγκάκι.

 

Τοποθετείτε τα πουγκάκια σε ένα ρηχό ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, στον αέρα, για 18-20 λεπτά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.