Πουγκάκια με φύλλο κρούστας κοτόπουλο, τοματίνια, φέτα και ρίγανη

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/07

 

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα τοματίνια, τα οποία τοποθετούμε σε ένα μικρό σουρωτήρι να στραγγίσουν από τα περιττά υγρά.

 

Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο.

 

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

 

Σοτάρουμε το φιλέτο μπούτι κοτόπουλο μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να πάρει καλό χρώμα και να ψηθεί το κοτόπουλο, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από το τηγάνι, το τοποθετούμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα τοματίνια, τη φέτα, χοντροσπασμένη με τα χέρια μας, το αυγό, τη φρυγανιά και την ψιλοκομμένη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά..

 

Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας σε έναν πάγκο, τα κόβουμε στη μέση και κάθε μέρος πάλι στη μέση, τοποθετούμε 3 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο σταυρωτά, λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά, τοποθετούμε στο κέντρο μία κουταλιά γέμιση και κλείνουμε σε σχήμα πουγκάκι.

 

Τοποθετούμε τα πουγκάκια σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα, για 18-20 λεπτά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.