ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/04

 

Ψιλοκόβουμε τα κολοκυθάκια, τα σπαράγγια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα σοτάρουμε σε 2 κ. σούπας ελαιόλαδο για 7–8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν κρυώσουν, ρίχνουμε τα μυρώνια και τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

 

Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε 100 ml ζεστό νερό για 10 λεπτά και, όταν απορροφήσει το νερό, το ρίχνουμε στο μείγμα.

 

Λαδώνουμε 2 φύλλα και απλώνουμε κατά μήκος τη γέμιση. Τυλίγουμε σε ρολό και το κόβουμε σε ροδέλες 2,5–3 εκ. Τις απλώνουμε σε καλά λαδωμένο ταψί, έτσι ώστε η μία να ακουμπάει την άλλη. Επαναλαμβάνουμε με τα άλλα δύο φύλλα και το υπόλοιπο μείγμα.

 

Ψήνουμε την πίτα-ρολό για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει, στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Η συνταγή δημοσιεύθηκε αρχικά στο περιοδικό ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ τ. Μαρτίου 2025
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.