Αυτή η φουντουκόπιτα με σφολιάτα είναι από εκείνα τα γλυκά που σε κερδίζουν με την πρώτη μπουκιά. Τραγανή σφολιάτα, βουτυράτη και αρωματική, αγκαλιάζει μια πλούσια γέμιση με αλεσμένα φουντούκια και λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα. Η υφή της είναι αφράτη αλλά και λίγο ζουμερή, σαν σπιτικό γλυκό που σου φτιάχνει τη διάθεση. Είναι τέλεια για το Κυριακάτικο τραπέζι, για μια γιορτή ή απλώς για εκείνες τις μέρες που θέλεις να περιποιηθείς τον εαυτό σου με κάτι πραγματικά απολαυστικό.
Όροι και προϋποθέσεις: Θα ανακατευθυνθείτε σε ιστότοπους τρίτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις του ιστότοπου που θα επισκεφθείτε καθώς το xrisizimi.gr δεν ευθύνεται για τους ιστότοπους τρίτων.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 φύλλο Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια τσαγιού φουντούκια, αλεσμένα στο μούλτι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, στον αέρα. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας παράλληλα. Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο και τα φουντούκια και ανακατεύουμε με σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βουτυρώνουμε το ταψί ή στρώνουμε μία λαδόκολλα και απλώνουμε πάνω τη σφολιάτα. Την τρυπάμε καλά με ένα πιρούνι και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Στη συνέχεια, κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και την απλώνουμε επάνω στο μείγμα. Ψήνουμε την πίτα για περίπου 45-50 λεπτά.
Την βγάζουμε από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε, αν θέλουμε, με παγωτό.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων. Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.